Μαρία Μ. Προκοπίου, MD, MSc | ΠΡΟΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η παθολογική ανοχή στην γλυκόζη και η παθολογική γλυκόζη νηστείας αφορούν προδιαβητικές καταστάσεις. Απαιτείται άσκηση και εφαρμογή προσεγμένου διαιτολογίου.
υπερινσουλιναιμία, ινσουλινοαντίσταση, ινσουλίνη, πάγκρεας, διαβήτης, σάκχαρο, προδιαβήτης, διαιτολόγιο, γλυκόζη, νηστεία, λίπος, δίαιτα, διατροφή, διαβητολόγος, ενδοκρινολόγος
16992
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16992,page-child,parent-pageid-16982,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ΠΡΟΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Προδιαβητικές Καταστάσεις
  1. Διαταραχή ανοχή γλυκόζης
    Η διαταραχή ανοχής στη γλυκόζη είναι μια παθολογική προδιαβητική κατάσταση και χαρακτηρίζεται από ενδιάμεσες τιμές μεταξύ φυσιολογικών και διαβητικών ορίων. Η σημασία της έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για δυνητικά αναστρέψιμη κατάσταση.
  2. Διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας
    Η παθολογική γλυκόζη νηστείας αναφέρεται σε μια κατάσταση κατά την οποία η γλυκόζη νηστείας είναι αυξημένη σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα. Θεωρείται μια προ-διαβητική κατάσταση, που συνδέεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής παθολογίας, και είναι λιγότερο επίφοβη από την διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης (IGT).  Η διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας IFG εξελίσσεται άλλοτε σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

 

Και στις δύο αυτές καταστάσεις, απαιτείται αλλαγή του τρόπου ζωής, άσκηση και εφραμογή προσεγμένου διαιτολογίου. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συσταθεί και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας