Μαρία Μ. Προκοπίου, MD, MSc | ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Η παχυσαρκία σχετίζεται με καρδιοπάθεια, διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση.  Απαιτούνται διατροφικές αλλαγές, αυξημένη φυσική δραστηριότητα και αλλαγή συμπεριφοράς.
επιπλοκές, διαβήτης, υπέρταση, διατροφή, άσκηση, αλλαγή τρόπου ζωής, σωματικό βάρος, κιλά, λίπος, δίαιτα, διατροφή, απώλεια βάρους
16874
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16874,page-child,parent-pageid-16982,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Παχυσαρκία

παχυσαρκιαΗ παχυσαρκία είναι μια σύνθετη διαταραχή που περιλαμβάνει υπερβολική ποσότητα του λίπους του σώματος. Η παχυσαρκία δεν είναι απλά ένα κοσμητικό πρόβλημα. Αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών και άλλων προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

Όντας εξαιρετικά παχύσαρκοι άτομα σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχετε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το βάρος σας.

 

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει ή να αποτρέψει τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία. Διατροφικές αλλαγές, αυξημένη φυσική δραστηριότητα αλλά και η αλλαγή συμπεριφοράς μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

 

Συνταγογραφούμενα φάρμακα καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις απώλειας βάρους είναι επιπλέον επιλογές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας