Μαρία Μ. Προκοπίου, MD, MSc | ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Αν δεν αντιμετωπιστεί η ινσουλινοαντίσταση και η συνεπαγόμενη υπερινσουλιναιμία, τότε το πάγκρεας ανεπαρκεί  και έχουμε την εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη 2.
υπερινσουλιναιμία, ινσουλινοαντίσταση, ινσουλίνη, πάγκρεας, διαβήτης, σάκχαρο
16988
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16988,page-child,parent-pageid-16982,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Ινσουλινοαντίσταση

Στην ινσουλινοαντίσταση οι περιφερικοί ιστοί του σώματος και κυρίως οι μύες δεν ανταποκρίνονται με επάρκεια στη δράση της ινσουλίνης που προσπαθεί να εισαγάγει μέρος του σακχάρου του αίματος στα μυϊκά κύτταρα. Το πάγκρεας με τη σειρά του απαντάει με υπερέκκριση ινσουλίνης για να ελέγξει τα επίπεδα του σακχάρου. Η συνεπαγόμενη υπερινσουλιναιμία κρατάει την κατάσταση υπό έλεγχο άσχετα με τα άλλης φύσης προβλήματα που δημιουργεί στον οργανισμό. Αν δεν αντιμετωπιστεί η ινσουλινοαντίσταση, τότε κάποια στιγμή το πάγκρεας αρχίζει να ανεπαρκεί  και τότε έχουμε την επίσημη εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη 2.

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας